Бюлетин

Получавайте най-новата информация от сайта ни на Email :

Joomla : Faceteam-bg

НОВИНИ

Acero

 

Проф.Хулио Асеро осъществи изключително сложна лицева операция съвместно с българските си колеги

 

 

На 22, 23 и 24 Февруари 2012 г. по покана на доц.д-р Антон Джоров, д-р Николай Янев, Сдружението на Оралните и Лицево-челюстни хирурзи в България и Специализираната болница за активно лечение по Лицево-челюстна хирургия-София, на работно посещение пристигна проф.д-р Хулио Асеро от Испания, който е един от най-известните реконструктивни лицеви хирурзи в света и Образователен Секретар на Европейската и Световната Асоциации по Лицево-челюстна хирургия.

 

Това е трето посещение на проф.Асеро у нас, след участието му в Международната Конференция "Съвременни насоки в Лицево-челюстната хирургия", през месец 2008 г. и при сключването на меморандум за сътрудничество в областта на микросъдовата реконструктивна лицева хирургия между Специализираната болница за активно лечение по Лицево-челюстна хирургия-София и Европейската Асоциация по Черепно-челюстно лицева хирургия (EACMFS) през 2011 г.

 

За разлика от предходните две визити, сега в програмата на световноизвестния хирург бе включена освен работна среща с българските си колеги в следобедните часове на 22.Февруари. и осъществяване на изключително сложна оперативна интервенция на 23.Февруари. - четвъртък.

 

При нея, на млада пациентка страдаща от туморно образувание на долната челюст, след отстраняване на обширен участък от костта се осъществи автотрансплантация на тъкани от хълбочната зона, с което се възстанови нормалния обем, структура и функция на долната челюст и се запази естетиката на лицето.

 

При тази 12 часова операция осъществена в Университетската Специализирана Болница за Активно лечение по Лицево-челюстна хирургия, заедно с проф.Асеро работиха и българските му колеги - доц.д-р Антон Джоров, д-р Николай Янев, д-р Светослав Славков, д-р Симеон Георгиев (и четиримата част от Faceteam-bg), д-р Генади Генадиев и д-р Даниел Марков, в сътрудничество с анестезиолозите - д-р П.Петров, д-р С.Папазова, д-р Т.Милева и операционните сестри и санитари на СБАЛ по ЛЧХ.

 

Проф.Асеро оцени много високо професионалните качества на българските си колеги и изказа мнението в края на операцията, че българската лицево-челюстна хирургия се намира на високо международно ниво.

Всички права запазени Faceteam 2012

Сайтът е създаден от 2p web design