Бюлетин

Получавайте най-новата информация от сайта ни на Email :

Joomla : Faceteam-bg

НОВИНИ

test

 

Подписан е меморандум за сътрудничество в областта на лицевите трансплантации между Европейската Асоциация по ЛЧХ и СБАЛ по ЛЧХ – София

 

 

На 01 и 02.Юли. по покана на Сдружението на Оралните и Лицево-челюстните хирурзи в България (СОЛЧХБ) и Специализираната Болница по Лицево-Челюстна Хирургия – София (СБАЛ по ЛЧХ) в България пристигна Секретарят по Образованието на Европейската Асоциация по Черепно-челюстно-лицева Хирургия и на Световната Асоциация по Орална и Лицево-челюстна Хирургия – проф.д-р Хулио Асеро, който е и един от най известните реконструктивни лицево-челюстни хирурзи в света.

 

Около 17.00 ч. на 01.Юли. председателят на СОЛЧХБ доц.д-р Антон Джоров, заедно с Управителят на СБАЛ по ЛЧХ и Национален Консултант по ЛЧХ – доц.д-р Росен Коларов посрещнаха проф.Асеро в залата и след като го приветстваха сърдечно с добре дошъл, го представиха на многобройната професионална аудитория.

 

След няколко встъпителни думи, проф.Асеро покани доц.Коларов за подписването на специален меморандум за сътрудничество в развитието на лицевата микросъдова хирургия в България между Европейската Асоциация по Черепно-челюстно-лицева Хирургия и СБАЛ по ЛЧХ – София, като обяви присъждането на официален грант на името на австрийската професорка по лицево-челюстна хирургия от български произход Хелене Матрас и дари скъпоструващ микрохирургичен сет.

 

От 18.00 ч в продължение на 90 мин. проф.Асеро представи своята изключително впечатляваща лекция на тема – Микросъдови реконструкции в Кранио-максило-фациалната област, която бе оценена много високо от всички присъстващи специалисти.

 

За особени заслуги към българската орална и лицево-челюстна хирургия, проф.д-р Хулио Асеро бе избран за почетен член на Сдружението на Оралните и Лицево-челюстните хирурзи в България.

 

На следващия ден, 02.Юли. от 09.00 ч, отново във Хотел Хилтън се състоя и официалната пресконференция на проф.Асеро, Сдружението на Оралните и Лицево-челюстните хирурзи в България и Специализираната Болница по Лицево-Челюстна Хирургия – София, на която взеха участие следните медии: в."24часа", в."Телеграф", в."Всичко за семейството", в."Форум Медикус", в."Класа", Агенция БГНЕС, Нователевизия, ББТ, ТV+, в."Дента МЕДИКА", Здравен Навигатор „Хирургия” – електронна медия.

 

Отново бе подчертано ползотвотворното сътрудничество между европейските и българските професионални институции и бяха споделени очакванията за значителни предстоящи успехи.

 

След пресконференцията, която заедно с персоналните интевюта продължи над два часа гостът посети отделението по Пластична и ЛЧХ на болница Токуда, където бе посрещнат от д-р Радослав Славчев и запознат с дейността на екипа.

 

В ранните часове на 03.Юли. проф Хулио Асеро отпътува за Мадрид, откъдето скоро след това изпрати своите най-искрени благодарности и дълбоки впечатления от организацията и оказаното му гостоприемство в България.

 

Изключително силни благодарствени писма, с поздравления за успешната работа бяха получени и от Президента и Генералния Секретар на Европейската Асоциация по Черепно-челюстно-лицева Хирургия – Проф.д-р М.Вираг и Д-р Х.Туа, както и лично от Проф.Хелене Матрас.

P9280100P9280108Доц.д-р А Джоров представя проф. д-р Хулио АсероP9280109P9280110Проф.д-р Хулио АсероP9280113Проф.Асеро и доц.д-р Р.Коларов при подписване на Меморандума за сътрудничествоP9280117P9280122P9280124

Всички права запазени Faceteam 2012

Сайтът е създаден от 2p web design